Drie artikels van MO* genomineerd voor persprijs Filip Decock

Op 15 oktober wordt in Deinze de tweejaarlijkse ‘Prijs Filip Decock’ uitgereikt. Maar liefst drie artikels uit MO* werden hiervoor genomineerd.
  • MO* Een van de genomineerde reportages MO*
De prijs werd ingesteld als gedachtenis van wijlen Filip Decock, journalist en radionieuwslezer bij de toenmalige BRTN. De prijs wordt toegekend aan een journalist die door middel van zijn werk een vernieuwende bijdrage levert in de bewustwording over de Derde Wereld. Bij de beoordeling wordt onder andere rekening gehouden met de toegankelijkheid van de bijdrage, het vernieuwende karakter, het appelleren aan betrokkenheid, de originele invalshoek en de keuze van een vernieuwend, verfrissend thema. Enkel geschreven bijdragen komen in aanmerking. Aan de prijs is een bedrag verbonden van in totaal 2000 euro. Dit bedrag wordt opgesplitst in een hoofdprijs van 1500 euro en een aanmoedigingsprijs van 500 euro.
Uit ongeveer 120 artikels die de voorbije twee jaar in Vlaamse kranten of tijdschriften verschenen, werden 13 artikels genomineerd van 12 verschillende auteurs.
Van die 13 artikels zijn maar liefst 3 reportages uit MO* genomineerd:

De winnaars worden officieel bekend gemaakt op 15 oktober. De eindbeslissing ligt bij een jury van beroepsjournalisten, deskundigen in de ontwikkelingssamenwerking en een vertegenwoordiger van de familie en van de stichting Filip Decock.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.