Een nieuw jaar, een nieuw abonnementsaanbod

MO* heeft sinds 1 januari een nieuw abonnementsaanbod. Wie een abonnement bestelt, krijgt gratis een boeiend boek als welkomstgeschenk (met dank aan boekhandels De Groene Waterman, De Zondvloed, Malpertuis en De Reyghere).

Voor diegenen die het nog niet weten: MO* brengt elke maand de analyses, verhalen en mensen achter de actualiteit. 10x per jaar verschijnen 68 bladzijden kleurrijke en diepgravende, tegendraadse en verhelderende berichtgeving over en vanuit de hele wereld. MO* is een must om het reilen en zeilen van onze wereld te volgen.

Sinds 1 januari kan je kiezen tussen deze twee boeken als welkomstgeschenk:

De tuin van Tito. Een reis langs de spoorlijn Belgrado — Sarajevo (Korneel De Rynck — foto’s Frederik Buyckx)

Eind 2009. Voor het eerst in achttien jaar rijdt er een trein van Belgrado naar Sarajevo, van de huidige Servische naar de Bosnische hoofdstad. De verbinding was in 1991 stilgevallen: het Joegoslavië van voormalig president Tito viel uiteen, vier jaar lang woedde een oorlog tussen Serviërs, Kroaten en moslims. Nu is de intercity terug. Is het een teken van verzoening?

Korneel De Rynck reist langs de spoorlijn, dwars door Servië, Kroatië en Bosnië, langs plaatsen die herinneren aan dood en vernieling. Hij blikt terug op wat er toen is gebeurd en kijkt wat er sinds het einde van het confl ict is veranderd. Onderweg praat hij met mensen in de trein en in de dorpen en steden bij het spoor. Met Tito’s kleindochter, de  vorige Kroatische president, de oud-adviseur van Milosevic. Maar ook met Zoran, die een kerk bouwde omdat hij de oorlog overleefde, met de voetballende imam van Doboj, de verkoper van Mladickalenders en de directrices van een gesegregeerd kinderdagverblijf in Vukovar.

Een verhaal over een trein, over sporen van verzoening, blijvende vijanden en hernieuwde vriendschappen. Met prachtige foto’s van Frederik Buyckx (1984), freelancefotograaf voor De Standaard en winnaar van twee Photo Academy Awards in 2010.

Korneel De Rynck (1986) is historicus, master internationale politiek en schrijver. In 2008 won hij de Vlaamse Scriptieprijs. Hij leverde reeds bijdragen voor deBuren, Amsab en MO*, en verrichtte onderzoek in de Palestijnse gebieden.

‘Een mooie, eerlijke en gevoelige beschrijving van het leven in de post-Joegoslavische landen. Het boek geeft de sfeer op de Balkan vroeger en vandaag voortreffelijk weer, met respect voor alle bevolkingsgroepen, en vooral voor de gewone mensen die het pad van de auteur hebben gekruist. Een relaas dat leest als een trein.’ Stefan Blommaert, VRT-journalist en Oost-Europakenner

De vloek van Osama. Tien jaar die de wereld hebben verscheurd (Rudi Vranckx)

In ‘De vloek van Osama’ beschrijft Rudi Vranckx de tien jaar die onze wereld hebben verscheurd. Na 9/11 is alles veranderd. Hoop is vervangen door angst, vertrouwen door paranoia. De keizerlijke macht van de VS verslapt. In Irak en Pakistan heeft de westerse interventie vooral rancune gekweekt. De diepe kloof tussen het Westen en de moslimwereld: dat is de ware vloek van Osama. De Arabische revolutie heeft de kaarten opnieuw geschud. Is de vloek binnenkort opgeheven?

Rudi Vranckx is historicus. Voor het tv-journaal van de VRT volgt hij sinds vele jaren het Midden-Oosten van nabij. Zijn succesvolle boeken werden onder meer genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs en de M.J. Brusseprijs.  Voor ‘De vloek van Osama’ heeft hij cruciale plaatsen bezocht en de hoofdrolspelers ontmoet. Wat is er fout gelopen? Waarom? En komt het nog goed? Vranckx vertelt het verhaal van die woeste tijd, houdt ons een spiegel voor en blikt vooruit.

Bestellen

Ga snel naar onze abonnementspagina en bestel je abonnement op MO* zodat je onze diepgravende mondiale informatie nooit meer moet missen.

Het abonnementsaanbod met de gratis boeken is enkel geldig voor bestellingen uit België. Knack-abonnees ontvangen MO* automatisch in het kader van hun abonnement.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.