Eerste schooljaar zonder hoofddoek

In het Koninklijk Atheneum in Antwerpen ging het eerste schooljaar zonder hoofddoeken op de speelplaats of in de gangen van start. Een hoofddoekenverbod op een school die multiculturaliteit hoog in het vaandel draagt vonden veel mensen absoluut niet kunnen, en dus ontstond een hele polemiek rond de school.
  • Stampmedia Afgelopen weken kwam het Atheneum vaak in het nieuws. Stampmedia
Afgelopen weken kwam het Atheneum vaak in het nieuws, eerst met het hoofddoekenverbod, later ook met de zogenaamde kleedkamers die de school zou installeren voor de moslimmeisjes. Het bleek uiteindelijk om een muur met een spiegel te gaan, bedoeld om de moslima’s wat privacy te gunnen bij het aan- en uitdoen van hun hoofddoek.
Naar aanleiding van heel de controverse praatten we met een paar leerlingen van het Atheneum en met de directrice, Karin Heremans over de hoofddoeken, verschillende nationaliteiten en de spiegel.
‘We zitten hier op het drukste verkeersknooppunt van de stad, we kunnen het niet maken dat de meisjes zich voor het oog van iedereen moeten omkleden. Vandaar de muur bij de ingang van de school’, zegt Heremans.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.