Europese week van de vis: Back to the future

Nog niet eens zo heel lang geleden was er meer vis, waren er meer boten, waren er meer vissers en waren er in Europa meer gemeenschappen afhankelijk van de visserij. Als gevolg van de voortdurende overbevissing is een aantal visvoorraden gevaarlijk klein, maar dat is niet altijd zo geweest. In een tijd die nog niet al te lang achter ons ligt, waren de visvoorraden gezonder en waren de gemeenschappen die van de visserij leefden, rijker.

Onze zeeën die ooit gezonder waren, de overbevissing die hier verandering in heeft gebracht, en de hervorming van het Gemeenschappelijke Visserijbeleid (GVB) van de EU die ons de kans biedt om terug te gaan naar het verleden: dat zijn dit jaar het thema’s van de European Fish Week die van 4 tot en met 12 juni plaatsvindt. Rond de periode waarin de European Fish Week valt, zal de Europese Commissie haar voorstel voor een hervormd Gemeenschappelijk Visserijbeleid presenteren.

De foto’s hierboven maken deel uit van de tentoonstelling ‘Back to the future’ die kadert in de European Fish Week. De tentoonstelling geeft een impressie van de Nederlandse visserij vroeger en nu en is te zien in het Museon in Den Haag.

Lees meer over de European Fish Week op www.ocean2012.eu

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.