Facebook telt vriendschappen tussen inwoners van Israël en Palestina

De sociale netwerksite Facebook telt sinds dinsdag het aantal vriendschappen die afgesloten worden tussen mensen van verschillende landen, verschillende geloofsovertuigingen en verschillende politieke strekkingen. Daarmee wil Facebook vrede promoten.
De cijfertjes die http://peace.facebook.com toont geven het aantal connecties weer tussen mensen van bijvoorbeeld verschillende landen die de afgelopen 24 uur vrienden zijn geworden op de netwerksite.
Tussen inwoners van Griekenland en Turkije werden er 13.790 nieuwe vriendschappen gesmeed, tussen India en pakistan 7.339 en tussen Israël en Palestina 5158. Facebook telde ook 71.555 nieuwe vriendschappen tussen moslims en christenen de afgelopen dag en 667 vriendschappen tussen soennieten en sjiieten.

Peace Dot


Het initiatief van Facebook past in de ‘Peace Dot’-campagne van de Stanford University. Bedoeling is organisaties te stimuleren een aparte peace-subdomeinnaam te creëren waarop ze hun initiatieven rond vrede verzamelen.
Stanford houdt alle organisaties bij die deelnemen. In de lijst staan ondermeer Sourceforge, een site waarop je opensource software kan downloaden, en CouchSurfing, een site waarop je een slaapplek ter beschikking kan stellen voor andere mensen.

Kritiek


Op de Peace-pagina van Facebook pakt de netwerksite nog uit met het feit dat Facebook in Colombia gebruikt werd om te mobiliseren tegen de rebellenbeweging FARC, iets wat Marshall Kirkpatrick van de website ReadWriteWeb ongepast vindt omdat de FARC slechts één deel is van het conflict in Colombia.
‘De FARC is dan wel een gewelddadige, corrupte groep tuig, maar hun tegenstanders zijn een paramilitaire groep bestaande uit Colombiaanse politieagenten die ‘s nachts hun uniform uittrekken en inwoners van dorpen die de FARC zou steunen, bedreigen en martelen.’ Volgens Kirkpatrick is het protest tegen de FARC dus geen goed voorbeeld van hoe mensen elkaar beter kunnen begrijpen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.