Grootste daling van criminaliteit in Brussel

In Brussel is de criminaliteit vorig jaar met 8,9% gedaald tot onder het niveau van 2000. Daarmee gaat Brussel tegen de trend in, want in Antwerpen stijgt de criminaliteit met 5,6% en in Gent met 8,4%.
Dat blijkt uit cijfers van Non-Profit Data. ‘In detail en volgens aard van misdrijven zijn er zeker pijnpunten in Brussel en groei voor bepaalde misdrijven, al is het maar omwille van het grootstedelijk karakter van Brussel’, schrijft socioloog Jan Hertogen in zijn analyse.
Enkel in de Brusselse gemeenten Oudergem (2,5%), Sint-Lambrechts-Woluwe (4,8%), Sint-Pieters-Woluwe (6,8%) en Vorst (6,4%) is de criminaliteit vorig jaar nog gestegen. In alle andere gemeenten daalde de criminaliteit, zoals in Sint-Gillis, met negen procent en in Sint-Jans-molenbeek met 8,7%.
Door de sterke daling in Brussel blijven de criminaliteitscijfers voor heel België stabiel ten opzichte van 2008. In de Vlaamse grootsteden stijgt de criminaliteit, Mechelen piekt zelfs met een stijging van 14% tegenover 2008. Aan Waalse kant dalen de cijfers dan weer in Charleroi (met 1,9%) en in Luik (-2,6%).

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.