Honda werkt aan hybride motorfiets

Honda, de grootste fabrikant van motorfietsen ter wereld, werkt aan een model dat over zowel een elektromotor als een benzinemotor beschikt. De motorfiets zou al in 2011 over onze wegen kunnen scheuren.
Er bestaan al volledig elektrische motorfietsen, maar de grote fabrikanten vonden tot voor kort dat een hybride systeem in een motorfiets te moeilijk was. Volgens de Japanse krant Mainichi Times heeft Honda nu echter een manier gevonden om het aandrijfsysteem tegen een betaalbare prijs in een motorfiets in te bouwen.
Dat moet bovendien vrij snel kunnen gebeuren, want Honda maakt zich sterk dat het de technologie al in 2011 naar de showrooms kan brengen. Honda spaart tijd en geld uit door componenten over te nemen uit zijn hybride auto’s.
Het nieuwe aandrijfsysteem zal bruikbaar zijn in het hele gamma, van lichte 50 cc motoren tot de zware 1000 cc’s. De nieuwe motoren zouden met een volle tank anderhalf keer zoveel kilometers kunnen afleggen als gelijkaardige conventionele moto’s.
Naast hybride motoren werkt de fabrikant ook aan een gamma van scooters die uitsluitend op elektriciteit functioneren. Ze zouden met één oplaadbeurt ongeveer dertig kilometer kunnen afleggen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.