Honderd Vlaamse woonwagenterreinen op kaart gezet

Vlaanderen en Brussel tellen honderd woonwagenterreinen. Zeven vestingsplaatsen zijn gericht op doortrekkers. De rest heeft een meer residentieel karakter. Volgens het Vlaams Minderhedencentrum is de overlast in de naburigheid van de terreinen overigens minimaal.
Dirk Beersmans van het Vlaams Minderhedencentrum heeft dertig jaar ervaring met het onderwerp. Hij is van oordeel dat in het debat over woonwagenbewoners veel vooroordelen en angsten meespelen. “Maar eenmaal het terrein er ligt, valt het blijkbaar best wel mee. We worden immers niet overspoeld met klachten”, zegt hij. “Maar die negatieve gevoelens zorgen er wel voor dat gemeenten niet happig zijn op de komst van een woonwagenpark, waardoor er vandaag een tekort bestaat.”
Lees het volledige artikel op Apache.be

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.