Honderden Chinese kinderen met lood vergiftigd

Volgens de Chinese staatsmedia zijn minstens zeshonderd kinderen opgenomen in ziekenhuizen met loodvergiftiging. Van de vergiftigde kinderen moeten er 166 in het ziekenhuis blijven, de rest zal thuis behandeld worden.
De kinderen begonnen in juli toe te stromen in de ziekenhuizen in Shaanxi. Van de 731 kinderen in twee dorpen dicht bij de Dongling Lood- en Zink Smelterij in de provincie Shaanxi is 80 procent vergiftigd. Volgens het Chinese persagentschap Xinhua toonde de kinderen loodconcentratie van 506 milligram per liter bloed, meer dan tien maal de waarde die veilig geacht wordt door de Chinese overheid.

Volgens lokale ambtenaren was het de bedoeling alle gezinnen in een straal van een halve kilometer rond de fabriek te verhuizen voor de fabriek opende in 2006, maar “aanpassingen in de planning” hadden het proces vertraagd.

Het is niet het eerste milieuschandaal in de Chinese industriegebieden. Milieuregels worden op grote schaal met de voeten worden getreden, met lekken en ongevallen tot gevolg.

Loodvergiftiging kan schade toebrengen aan het zenuwstelsel en de vruchtbaarheid. Andere mogelijke gevolgen zijn een hoge bloeddruk, geheugenverlies en in extreme gevallen zelfs de dood.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.