iPhone geeft bijscholing

Wetenschappers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde hebben samen met Peruviaanse collega’s een iPhoneapplicatie ontwikkeld waarmee ze inwoners van afgelegen gebieden willen bijscholen.
  • itg Het leerplatform is beschikbaar voor de iPhone of iPod Touch. itg
De Antwerps-Peruviaanse ontwikkelaars kozen voor het leerplatform Moodle om cursussen, examens en opdrachten te verspreiden. Moodle is gratis, een niet onbelangrijk voordeel in ontwikkelingslanden. Het leerplatform van het Instituut voor Tropische Geneeskunde is bovendien beschikbaar voor de iPhone of iPod Touch, een primeur.

Gratis beschikbaar


Beide instituten stellen de broncode gratis ter beschikking, onder een zogenaamde Creative Commons GNU-licentie. Op die manier kan iedereen over de hele wereld de toepassing gebruiken voor eigen doeleinden (behalve om er geld mee te verdienen).
Zowel ngo’s, kleine organisaties, als bedrijven kunnen nu een volwaardige leeromgeving aanbieden aan mensen die in afgelegen gebieden wonen, waar breedbandinternet een te grote investering zou vragen. Bovendien moeten de deelnemers zich niet meer verplaatsen om de opleiding te kunnen volgen.
De Antwerpse en Peruviaanse onderzoekers zetten het systeem meteen in om gezondheidswerkers van twintig klinieken uit heel Peru een extra opleiding te geven. Deze mensen behandelen 70% van alle patiënten in Peru die met het aidsvirus besmet zijn. De opleiding, die drie maanden duurt, omvat multimedia, 3D-animaties, telefonische groepsdiscussies, cursusteksten, wetenschappelijke artikelen en beleidsdocumenten.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2795   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2795  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.