Keniaanse familie Obama is mediabelangstelling beu

De familie van de Amerikaanse senator Barack Obama, één van de democratische kandidaten voor de presidentsverkiezingen in 2008, roept de media op om niet langer in het Keniaanse Siaya op zoek te gaan naar zijn voorouders.
Verschillende reporters zijn naar de woonplaats van Obama’s grootouders gereisd. Ze proberen er verhalen op te dissen uit de jeugdjaren van Obama. “Ik ben verrast dat journalisten hier zoveel negatieve informatie over de familie proberen te verzamelen”, zegt de 84-jarige Sarah, de grootmoeder van Barack Obama, in de Keniaanse krant The Standard on Sunday.
Said Obama, de stiefbroer van Obama, vindt dat de journalisten Kenia moeten verlaten. “We vinden het niet leuk dat al die journalisten hier bij Sarah reacties proberen te sprokkelen. We willen dat de media voortaan een afspraak maken vooraleer ze iemand van de familie interviewen”, zegt stiefbroer Obama.
“De meeste journalisten komen hier niet met goede intenties, ze graven veel te diep in onze roots en godsdienst”, voegt Obama’s grootmoeder eraan toe.

Clinton of Obama


Barack Obama, een 45-jarige senator uit Chicago, is samen met Hillary Clinton één van de kandidaten van de Democratische partij om in 2008 president van de Verenigde Staten te worden. Obama werd in Hawaï geboren en heeft een Keniaanse vader.
Zijn kandidatuur wordt niet door iedereen gesmaakt. Conservatieve republikeinen hebben in Obama’s tweede naam, Hussein, al munitie gevonden om de zwarte senator in een negatief daglicht te zetten.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.