“Klimaatwijziging zal honderden miljoenen Chinezen hard treffen”

Honderden miljoenen Chinezen zullen de komende decennia te kampen hebben met een extreme klimaatwijziging en water-, voedsel- en energietekorten. Dat zegt de prominente Britse onderzoeker John Beddington.
Volgens Beddington, de wetenschappelijke adviseur van de Britse premier en regering, zal China het volle pond betalen als de CO2-uitstoot niet vermindert. “China zal hard getroffen worden omdat de temperatuur er sterker zal stijgen dan het wereldgemiddelde”, zei hij deze week op een congres van klimaatexperts in het Chinese Guangzhou.

Volgens Beddingtons onderzoek kunnen de temperaturen in China tegen 2050 met ongeveer 2 graden stijgen ten opzichte van het pre-industriële niveau, en met vier graden tegen het einde van de eeuw.

Het ergste kan men vermijden als men de temperatuurstijging kleiner dan twee graden houdt, zegt Beddington. Een stijging met meer dan twee graden zal zware gevolgen hebben voor de voedselproductie en watervoorraden.

De laatste jaren werd China al zwaar getroffen door stormen, overstromingen en droogtes.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.