Koe 80 in Terzake

Terzake zendt vanavond de documentaire ‘Koe 80 heeft een probleem’ van Dirk Barrez uit op Canvas. In de documentaire gaat Barrez op zoek naar landbouwers in Brazilië, Senegal en Frankrijk.
De documentaire kreeg ook een vervolg in boekvorm, waarin Barrez zich afvraagt waarom het verantwoord was om in het begin van de vorige eeuw wel op te treden tegen de dominantie van Standard Oil Company en dat vandaag niet langer verantwoord is tegen quasi monopolies die de markt nog meer verstoren.
Eten moeten we allemaal, en velen van ons eten zelfs veel te goed. Het gekke is dat de boeren en boerinnen die wereldwijd voor ons voedsel zorgen, daar zelf arm en zelfs hongerig van worden. Vrijhandel en wereldmarkt laten ons hier stevig in de steek. Dat sommige landbouwprijzen op dit ogenblik wat zijn gestegen, verandert daar weinig aan. Ze compenseren amper de dramatische prijsdalingen van de laatste zestig jaar.

Koe 80 heeft een probleem, zaterdag 10 november 2007 om 20 uur in Terzake op Canvas. Zondag 11 november om 14 uur praat MO* hoofdredacteur Gie Goris met Dirk Barrez op de Boekenbeurs.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.