Kunstenaars verzachten leed aardbeving Chili

Ook Chileense kunstenaars doen aan hulpverlening na de zware aardbeving van 27 februari. Met muziek, film, theater en humor trachten ze het leed van de slachtoffers te verzachten.
Bekende Chileense humoristen trekken sinds eind maart langs Curepto, Curicó, Licantén en Talca, plaatsen die zwaar getroffen zijn door de aardbeving die bijna vijfhonderd doden maakte. Ze brachten er honderden mensen aan het lachen. “Het was een plaats om de spanningen los te laten. De mensen lachten zich een breuk”, zegt Jorge Brito, directeur van de katholieke organisatie Caritas in Talca.
Er zijn ook tal van gratis film-, muziek- en theatervoorstellingen, initiatieven van de regering, het leger, ngo’s, religieuze organisaties, bedrijven, universiteiten, kunstenaars, studenten, sportmensen en anonieme vrijwilligers.
Muzikanten met nationale bekendheid, zoals zanger Fernando Ubiergo, geven optredens in de getroffen zones. Leger en politie sturen er hun fanfares naartoe. Clowns en marionettentheaters reizen rond om kinderen te animeren.
Vier televisiebedrijven en de overheid hebben de handen in elkaar geslagen om tenten te laten rondreizen waar kinderen films kunnen bekijken en aan spelletjes kunnen deelnemen onder begeleiding van bekende televisiefiguren. Het project wil 30.000 kinderen bereiken.
Sinds 10 april trekt ook een vrachtwagen voor 3D-filmvoorstellingen langs dertig steden. De vrachtwagen beschikt over 3D-projectieapparatuur, veertig bioscoopstoelen en een eigen generator. Tot 9 mei wil dit project van het ministerie van Onderwijs en de Stichting CorpArtes 24.000 mensen even alle ellende doen vergeten.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2795   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2795  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.