Levi's buigt voor Greenpeace-campagne

Levi’s, de grootst jeansproducent ter wereld, wil alle schadelijke chemicaliën uit zijn productieketen bannen tegen 2020. Het bedrijf stond onder druk na een campagne van milieuorganisatie Greenpeace.

  • Greenpeace Münster Activisten van Greenpeace voeren actie tegen Levi's in een kledingwinkel in het Duitse Münster, 9 december 2012. Greenpeace Münster

Het nieuws komt amper acht dagen na een beschuldigend rapport van de milieuorganisatie over de vervuiling door de textielsector in Mexico. In enkele dagen tijd sloten 210.000 mensen zich via Facebook aan bij een oproep aan het adres van Levi’s om de productie schoner te maken. In tachtig steden over de hele wereld werd betoogd voor winkels van het merk.

De fabrikant heeft nu beloofd daar tegen 2020 werk van te maken. Levi’s wil tegen eind volgend jaar al van zijn vijftien grootste leveranciers in China en Mexico informatie krijgen over hun watervervuiling. Op die manier kunnen omwonenden van de fabrieken nagaan wat en hoeveel er geloosd wordt.

Voortrekker

“Met zijn belofte om alternatieven te gebruiken voor schadelijke chemicaliën wordt Levi’s een internationale voortrekker”, zegt Perrre Terras van Greenpeace in Mexico. “Dit is een mijlpaal voor de manier waarop kleding wordt gemaakt en een overwinning voor de mensen in Mexico en elders in de wereld die dagelijks lijden onder de watervervuiling .

Levi’s is niet de eerste grote naam in modeland die stappen onderneemt om giftige stoffen uit de productie te weren. Eerder deden Zara, Esprit en Mango al hetzelfde. 
”Meer dan ooit krijgen merken als Levi’s oor naar de publieke eis voor gifvrije mode”, zegt Jonas Hulsens van Greenpeace België. “Hoog tijd dat ook merken als Calvin Klein, Gap en Victoria’s Secret ontgiften. We blijven de giftige geheimpjes van kledingmerken onthullen, tot ze hun gebruik van schadelijke stoffen terugbrengen tot nul.”

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.