Londen krijgt 's werelds eerste eco-nachtclub

In Londen is de eerste ecologische nachtclub ter wereld geopend. Wie zonder auto komt, mag gratis binnen en een deel van de nodige energie wordt geproduceerd door de bewegingen van de dansende bezoekers.
De hippe tent Surya, Sanskriet voor Zonnegod, wordt geen nachtclub als alle andere. Het geestelijke kind van bouwondernemer Andrew Charalambous, die prat gaat op zijn bijnaam “Dr. Aarde”, houdt zoveel mogelijk rekening met het milieu. De tent beschikt over een eigen windturbine en zonnecellen en zal een overschot aan stroom afstaan aan de omwonenden.
Dansen om de wereld te redden
Maar het meest opvallende is de high-tech dansvloer. Die maakt gebruik van piëzo-elektriciteit op basis van kristallen en keramiek om de bewegingen van de dansende bezoekers om te zetten in energie. Als er flink gedanst wordt, zou de vloer goed moeten zijn voor meer dan de helft van de energiebehoefte van de club.
Maar het blijft niet enkel bij stroom. Bezoekers die met de fiets of te voet komen, mogen gratis binnen, en een deel van de winst wordt afgestaan aan goede doelen. De herentoiletten worden gespoeld met lucht in plaats van water en alle glas, metaal, plastic en papier zal gerecycleerd worden.
De club zou daarmee wel eens de nieuwe hype kunnen worden onder de Londense jetset. En Charalambous houdt het daar niet bij. Via zijn organisatie Club4Climate wil hij clubeigenaren over de hele wereld helpen om hun tent milieuvriendelijker te maken. “Er is geen reden waarop ecologie en hedonisme niet hand in hand kunnen gaan”, staat op de website van de organisatie te lezen. “Al wat we moeten doen, is dansen om de wereld te redden”

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.