Lufthansa gaat vliegen op biobrandstof

Het Duitse Lufthansa gaat als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld passagiersvluchten op basis van biobrandstoffen inleggen. Zes maanden lang zullen de vluchten tussen Hamburg en Frankfurt gebruik maken van een brandstofmengeling die voor de helft uit biobrandstof bestaat.

Het is niet de eerste keer dat een passagiersvliegtuig op biobrandstof vliegt. Het Nederlandse KLM en het Amerikaanse Continental hebben al testvluchten gedaan met verschillende mengelingen. Lufthansa gaat wel voor het eerst biobrandstof gebruiken op een echte lijn. De test moet in april volgend jaar starten en zou de maatschappij zo’n 6,6 miljoen euro kosten.

“We doen pionierswerk”, zegt Wolfgang Mayrhuber, ceo van de maatschappij. “Lufthansa is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die biobrandstof gebruikt in de vluchtoperaties binnen het kader van een proef op lange termijn”.

Het testtoestel is een Airbus A321, waarvan één motor op traditionele kerosine werkt, terwijl de andere motor het nieuwe mengsel gebruikt. Lufthansa geeft geen details over de gebruikte biobrandstof,  maar het zou om een “biosynthetische brandstof” gaan uit een “duurzame bron waarvoor geen regenwoud gekapt zal worden.”

De brandstof is afkomstig van het Finse Neste Oil en zou de totale uitstoot van broeikasgassen, inclusief de uitstoot tijdens de productie van de brandstof, met 40 tot 80 procent terugdringen in vergelijking met traditionele vliegtuigbrandstof.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.