Migratievraagstuk vraagt radicale hervormingen

‘Zorg dat er in de nieuwe federale regering een minister zetelt met kennis van immigratiezaken en aandacht voor de immigratieoorzaken.’ Dat zegt Kerkwerk Multicultureel Samenleven (KMS) en het oecumenisch netwerk christenen & migratie (AMOS) in een lijst aanbevelingen voor de federale verkiezingen.
Volgens de organisaties in het migratie- en intercultureel samenlevingsbeleid geen tweederandsbeleidsdomein. Daarom hebben KMS en AMOS vijf centrale voorstellen geformuleerd voor de nieuwe federale regering. Eerst en vooral moet er op een verstandige manier geïnvesteerd worden in de landen van van herkomst van immigranten en vluchtelingen.
Vreemdelingen die nog niet beschikken over een geldig verblijfsdocument zouden een ‘bewijs van aanwezigheid’ moeten krijgen, de verblijfswetgeving moet gemoderniseerd en gehumaniseerd worden door de dertig jaar oude vreemdelingenwet van 1980 onder de loep te nemen.
Veranker het verbod op opsluiting van minderjarigen zonder papieren in gesloten centra in de wet. Zorg dat ze niet meer van hun gezin gescheiden kunnen worden. En zorg ten slotte voor een wettelijke basis in de vreemdelingenwet die toelaat objectiveerbare criteria voor regularisatie van het verblijf te bepalen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.