Moeilijke campagne achter de rug

Meer dan 20.000 vrijwilligers van 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, zijn dit weekend de straat opgegaan om geld in te zamelen voor de jaarlijkse 11.11.11-campagne. Dit jaar focust de campagne op de EPA’s, de economische partnerschapsakkoorden.
Volgens 11.11.11 was het een moeilijk campagnejaar, ondermeer door het gure weer, de negatieve publiciteit als gevolg van Thierry Debels’ boek ‘Hoe goed zijn de goede doelen?’ en het korte 11 november-weekend. 2006 was een recordjaar met een opbrengst van 5,79 miljoen euro.
‘De vrijwilligers hebben zich echter niet laten afschrikken. We voelen ons gesterkt door de honderden hartverwarmende reacties van schenkers en vrijwilligers’, meldt 11.11.11. De organisatie waagt zich nog niet aan prognoses omdat ze nog geen zicht heeft op de overschrijvingen, maar de eerste berichten over de straatacties zijn bemoedigend.

EPA’s


De EPA’s, de Economische Partnerschapsakkoorden, zijn akkoorden die de Europese Unie wil afsluiten met de ACS-landen (de landen van Afrika, de Caraïben en de Stille Oceaan). Sommige van de economisch zwakste landen van de wereld belanden daardoor in één vrijhandelszone met de EU, een der sterkste handelsblokken ter wereld.

Heb jij deelgenomen aan de campagne en activiteiten georganiseerd? Post dan je foto’s op het fotoblog van MO.be.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.