Nieuw folkfestival wil sociaal en ecologisch zijn

Op zaterdag 12 september vindt in het West-Vlaamse Zedelgem de eerste editie plaats van Zilleghem Folk. Dit gloednieuwe festival wil de zomer in schoonheid afsluiten en dan nog liefst op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier.
  • Zilleghem Folk Op 12 september in Zedelgem Zilleghem Folk
Het festival mikt op folk- en wereldmuziek van eigen bodem en elders. Authenticiteit en originaliteit vormen de leidraad. Los van modes en trends is op deze manier een eigenzinnige affiche ontstaan. Voor deze eerste editie verwelkomen de organisatoren de folk- en wereldmuziekgroepen Aran, Te Vieren, Naragonia, Flint en KV Express.
Zilleghem Folk is meer dan een muzikaal feest. ‘Zilleghem’ is de volkse naam voor de gemeente Zedelgem. Naast groepen van buiten de regio, biedt het festival ook een podium aan plaatselijke muzikanten. Daarnaast wordt bewust gekozen voor een biologische dranklijst en wordt er uit glazen gedronken, zodat de afvalberg heel erg beperkt wordt.
Het festival gaat door op zaterdag 12 september vanaf 14u op het festivalterrein aan de Keunhekkendreef in Veldegem (bij Zedelgem). Tickets kosten in voorverkoop 12 euro, aan de ingang 16 euro.
Meer info: www.zilleghemfolk.be

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2795   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2795  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.