Orang-oetans lusten geen Kit Kat

Nestlé brengt de al bedreigde orang-oetan op de rand van uitsterven en versnelt de klimaatverandering door palmolie, dat voor producten als Kit Kat gebruikt wordt, uit Indonesische regenwouden en veenmoerassen te halen.
Dat zegt de milieubeweging Greenpeace in het rapport ‘Caught Red-Handed: How Nestlé’s Use of Palm Oil is Destroying Rainforests and the Climate’.
Het rapport beschrijft hoe Nestlé palmolie aankoopt bij leveranciers zoals Sinar Mas, de grootste palmolieproducent van Indonesië die steeds meer regenwoud en veenmoeras opslokt.
Nochtans zijn het unieke natuurgebieden die de CO2, die vrijkomt in de atmosfeer, vasthoudt. Bovendien vormen de tropische bossen het leefgebied van de bedreigde orang-oetan.

Nestlé negeert bewijs


Greenpeace heeft bewijsmateriaal aan verschillende bedrijven gestuurd die aantonen dat Sinar Mas de Indonesische wet overtreedt en zich niet houdt aan zijn engagementen als lid van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO), het sectoriële orgaan dat naar eigen zeggen de palmolie-industrie duurzamer wil maken.
Nestlé ging niet in op het rapport, andere multinationals als Unilever en Kraft hebben hun contract met de groep wel opgezegd. Nestlé verwerkt nu zo’n 320.000 ton palmolie in een brede waaier van producten, waaronder Kit Kat.

Moratorium


‘Andere grote bedrijven ondernemen actie, maar Nestlé knijpt een oogje dicht voor zijn toeleveranciers van palmolie die de Indonesische bossen verwoesten. Het is tijd dat Nestlé zijn banden met Sinar Mas verbreekt en zich schaart achter een moratorium op de vernietiging van het regenwoud en de veenmoerassen’, zegt An Lambrechts, verantwoordelijke voor de bossencampagne bij Greenpeace België.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.