Patronen in het Indonesische religieuze lappendeken

In het tweede deel van de tiendelige reeks over Indonesië biedt correspondent Stefaan Van Bruwaene een inkijk in de geloofsbeleving van de Indonesiërs en legt hij uit hoe de rol van de islam belangrijker geworden is.

Een grondige analyse van de maatschappelijke situatie in Indonesië biedt nieuwsgierige lezers een inkijk in de hedendaagse denkwereld van moslims. Hoe beleven Indonesiërs hun geloof en hoe komt het dat de rol van de islam in de loop van de geschiedenis belangrijker is geworden?

Sinds de onafhankelijkheid in 1949 is religieuze beleving in Indonesië bij wet monotheïstisch. De Indonesische grondwet garandeert godsdienstvrijheid, maar Ketuhanan Yang Maha Esa, “geloof in de ene God”, is een pijler van de staatsideologie. De facto erkent de nationale regering dan ook slechts zes religies: islam, protestantisme, katholicisme, hindoeïsme, boeddhisme en sinds kort ook confucianisme. Andere religieuze groeperingen worden als sociale organisaties geregistreerd en zijn beperkt in hun activiteiten.

Lees verder op Apache.be.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.