Rolls-Royce wil elektrische Phantom bouwen

Rolls-Royce wil een elektrisch aangedreven wagen produceren. Dat blijkt uit een interview met grote baas Tom Purves in het Britse Car Magazine.
Rolls-Royce heeft niet meteen een erg groen imago: de enorme Phantom slokt bijna evenveel benzine als de notoire Hummer. Toch zijn de plannen logischer dan men op het eerste zich zou denken. Rolls-Royce is eigendom van BWM, dat met de Mini EV enkele dagen geleden ook al een Britse klassieker van een elektromotor voorzag. Diezelfde technologie kan perfect in de nieuwe Phantom gebruikt worden.
Bovendien de Phantom uiterlijk misschien geen typische stadswagen, qua gebruik is hij dat wel. “Veel van onze klanten leggen voortdurend korte afstanden af in de stad”, legt Purves uit. “Voor hen is een elektrisch aangedreven Rolls-Royce dus ideaal”.
Tot slot past een elektrische motor in het “voortdurende streven naar verfijning” van de fabrikant. “Wij staan voor ongeëvenaarde verfijning en je kunt een auto niet stiller en minder storend maken dan met een elektromotor”, zegt Purves. “Echt, het meeste geluid zal nog van het tikken van de klok komen.”

Nieuwe regels


Maar de plotse interesse van Rolls-Royce voor de elektrische auto heeft ook veel te maken met de strengere normen in heel wat steden. “Ik kan me voorstellen dat steden of staten auto’s gaan verbeiden de een bepaalde hoeveelheid CO2-uitstoten”, zegt Purves. “Het is dus mogelijk dat we een elektrische auto zullen nodig hebben in sommige delen van de wereld.”
De CEO gaf geen exacte tijdslijn, maar denkt niet dat het erg moeilijk is om een elektrische wagen te ontwikkelen, mede dankzij de technologie in de Mini. Overigens zou de elektrische Phantom de bestaande benzinevariant niet vervangen. Purves denkt immers dat veel klanten beide versies van de wagen zullen kopen: een elektrische Phantom voor in de stad, en een benzinevariant voor langere afstanden.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.