Rwanda bouwt pretpark

In augustus opent Rwanda het grootste pretpark van Oost- en Centraal-Afrika. Twee Rwandese zakenmannen pompen 4,4 miljoen euro in de ontwikkeling van het park.
In het “Kigali Pretpark”, dat 100 hectare groot is, zullen kinderen kunnen zwemmen of op kamelen en paarden kunnen rijden. De ouders kunnen rondkuieren in de botanische tuin, naar een gezondheidscentrum gaan, een gokje wagen in het casino of een van de vier hypermoderne cinemazalen bezoeken.
“Rwandese kinderen hebben niets te doen tijdens hun weekends, behalve televisie kijken. Ontspanning is goed voor kinderen, ze presteren dan beter op school. Het zal ook de wonden helen in de harten van de mensen”, zegt Eugene Nyagahene, een van de initiatiefnemers, aan het Afrikaanse tijdschrift East-African Business Week.
Ingenieurs uit Rwanda en Zuid-Afrika hebben samengewerkt om een klein meer met stuwdam aan te leggen. Kostprijs: 147.547 euro. Voor de attracties doen de ontwikkelaars een beroep op het Chinese bedrijf Beijing Shibaolai Amusement Equipment. “De eerste fase is bijna rond, we hopen tegen het eind van juni 2007 de deuren te kunnen openen”, zegt Nyagahene.
Uit een haalbaarheidsstudie blijkt dat 70% van de bezoekers van het pretpark uit Rwanda zelf zullen komen, 25% uit de buurlanden en 5% internationale toeristen. De toeristen kunnen in het cultureel centrum kennismaken met de Rwandese cultuur en overnachten in een van de vijftien bungalows voor ecotoeristen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.