Samsung maakt gsm's van maïs

Samsung heeft een gsm gemaakt op basis van maïs. De fabrikant werkt al langer aan “groenere gsm’s” met minder schadelijke stoffen, maar de nieuwe E200 Eco is het eerste toestel waarvan de behuizing volledig uit bioplastic gemaakt is.
Op het eerste gezicht is er weinig spectaculairs aan de nieuwe E200, een onopvallende gsm met ingebouwde fotocamera en mp3-speler. Maar de “eco” in de naam toont waarin het toestel zich echt onderscheidt van de honderden andere producten op de markt. De behuizing van het mobieltje is volledig uit bioplastic gemaakt, een uitvinding van Samsung-dochter Cheil Industries. Ook de verpakking van het toestel bestaat uit gerecycleerd materiaal.
Samsung werkt al langer aan groenere telefoons. In juni lanceerde de fabrikant al twee toestellen op de Aziatische markt, de W510 en de F268, die geen schadelijke metalen als lood, cadmium en kwik bevatten. De F268 kreeg bovendien een handig alarm mee dat de gebruiker waarschuwt als de oplader uit het contact gehaald mag worden.
De nieuwe E200 doet daar nog een schepje bovenop en elimineert vaak gebruikte vlamvertragers die het milieu schaden.
Samsung is niet de enige fabrikant die rekening houdt met het milieu bij de ontwikkeling van mobiele telefoons. Ook andere fabrikanten die het goed doen in de “Groene gids van Elektronicafabrikanten” van de milieuorganisatie Greenpeace, werken aan modellen die meer rekening houden met het milieu. Zo introduceerde Nokia enkele maanden geleden de 3110 Evolve, waarvan de behuizing voor meer dan de helft uit bioplastic gemaakt is.  De Finse fabrikant zou tegen het einde van 2008 een heel gamma met tientallen milieuvriendelijke toestellen op de markt brengen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.