Syrische ambassadeur in Irak stapt op

Nawaf al-Fares, de Syrische ambassadeur in Irak, neemt afstand van het Syrische regime uit protest tegen de bloedige onderdrukking van de opstand in het land.

Al-Fares is afkomstig uit Deir al-Zor, een oostelijke stad die onlangs zwaar onder vuur kwam te liggen. In een verklaring op de Arabische nieuwszender Al Jazeera beschreef hij de onderdrukking als een verschrikkelijk bloedbad, waar de Syrische bevolking het slachtoffer van is.

“Ik kondig mijn ontslag als Syrische ambassadeur in Irak aan, en ook mijn ontslag uit de Syrische Baathpartij”, zei al-Fares in een televisieoptreden. “Ik dring er bij alle eerlijke leden van deze partij op aan mijn pad te volgen, omdat het regime van de partij een instrument gemaakt heeft om mensen en hun vrijheidsdrang te doden.” Al-Fares riep ook de militairen op om de Syrische revolutie te steunen.

Opdoffer

Waarnemers spreken van een politieke opdoffer voor het regime. Nawaf al-Fares was niet zozeer een carrièrediplomaat, maar een veteraan van het regime, die hoge posities bekleedde onder de voormalige president Hafez al-Assad.

Oppositielid Mohamed Sermini van de Syrische Nationale Raad noemt het ontslag van de ambassadeur “het begin van een reeks van ontslagen op diplomatiek niveau. We hebben contacten met verschillende ambassadeurs.”

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.