Tegenlicht zoomt in op Midden-Oosten

Tegenlicht, het informatieve programma van de Nederlandse VPRO, zoomt zes weken lang in op het Midden-Oosten, de Plaats des Oordeels, en schetst ontwikkelingen en toekomstscenario’s. Op de speciale site daarrond kan je de uitzendingen herbekijken en vind je een schat aan achtergrondinformatie en extra’s.
Verleden maandag focuste het programma op de Israël lobby, de uitzending kan je online herbekijken. Nu maandag kan je op Nederland 2 de tweede aflevering zien uit de reeks. Daarin analyseert Joris Luyendijk, een voormalige Nederlandse Midden-Oostencorrespondent, de mechanismen van de berichtgeving op televisie over het Midden-Oosten.
In de derde aflevering verzamelt Tegenlicht impressies uit Iran: een samenleving waarin religie en politiek op potentieel explosieve manier verweven zijn. Op 23 april onderzoekt Chris Kijne met schrijver Amos Oz de ziel van het huidige Israël.
Op 30 april toont Tegenlicht de documentaire van David Benchetrit: een genadeloos zelfonderzoek van de Israëlische samenleving aan de hand van getuigenissen van gewetensbezwaarde soldaten en burgers. De reeks sluit op 7 mei af met “Eindspel: een onheilspellende toekomstvisie op de Plaats des Oordeels” en bundelt scenario’s voor de nabije toekomst van het Nabije Oosten.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.