Venezuela en VS herenigd in strijd tegen drugs

De Venezolaanse president Chávez heeft verklaard opnieuw te willen samenwerken met de Verenigde Staten in de strijd tegen drugstrafiek. Het vroegere akkoord tussen de twee landen was sinds 2006 opgeschort.
Caracas en Washington gaan opnieuw de krachten bundelen in de strijd tegen drugs. Dat liet Chávez zondag weten via een persbericht. De beslissing komt er na een ontmoeting met Amerikaans ambassadeur Patrick Duddy. De twee hadden zaterdag een kort gesprek op het militair defilé ter gelegenheid van 197 jaar onafhankelijk Venezuela.

Bezorgdheid


Duddy had voor het weekend al zijn bezorgdheid geuit over de toenemende drugshandel in Venezuela. ‘Wij zien dit als een bedreiging voor onze twee volkeren en als een gezamenlijke uitdaging’, stelde hij.
De samenwerking tussen Venezuela en de Verenigde Staten in de strijd tegen drugs is niet nieuw. Tot augustus 2006 was er een akkoord tussen de regering Chávez en de Amerikaanse overheidsorganisatie DEA (Drug Enforcement Administration). Maar omwille van de gespannen relatie tussen beide landen, zegde Chávez het akkoord op.
De voorbije maanden zei de Venezolaanse president bereid te zijn de handen in elkaar te slaan met de nieuw verkozen president van de VS en zo de gezamenlijke problemen op te lossen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.