"Wereld zonder hiv-baby's in vijf jaar"

Een wereld waarin alle kinderen zonder hiv-infectie geboren worden, is binnen vijf jaar mogelijk. Daarvoor is het wel nodig dat donoren geld blijven geven voor de strijd tegen het virus.
Het Wereldwijde Fonds ter Bestrijding van Aids, Tuberculose en Malaria (Global Fund) stelt daarnaast dat de overdracht van tuberculose gehalveerd zal zijn in 2015 en dat malaria in 2020 uitgebannen kan zijn, als er meer geld voor zijn programma’s komt. Het fonds heeft 14,7 miljard euro nodig voor de komende drie jaar.
De resultaten van het fonds werden gisteren (maandag) gepresenteerd in Johannesburg. Programma’s in ontwikkelingslanden die gesteund worden door het Global Fund, redden in 2009 dagelijks 3600 levens. Sinds 2002 zijn naar schatting 4,9 miljoen levens gered.
Het Global Fund financierde antiretrovirale therapie voor 2,5 miljoen mensen. Ongeveer 790.000 met hiv geïnfecteerde zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden werden behandeld om de overdracht van het virus op kinderen te voorkomen.
Het fonds heeft in 41 landen en gebieden in Afrika waar de nood het hoogst is, geïnvesteerd. Volgens het rapport liggen Namibië, Rwanda en Zambia op schema als het gaat om het halen van de doelen die ze gesteld hebben voor antiretrovirale behandelingen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2795   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2795  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.