Wereldbank steunt jeugdgroepen in Botswana's strijd tegen HIV/AIDS

Twee jeugdgroepen uit Botswana krijgen van de Wereldbank 145.000 dollar om hun campagne tegen HIV/AIDS te ondersteunen.
Ghetto Artists en Bopaganang Basha hebben samen een subsidieaanvraag ingediend bij de Wereldbank via twee nationale organisaties die zich inzetten voor de preventie van HIV en AIDS.
Vorig jaar al lanceerde de overheid een nationale campagne waarbij de nadruk lag op de promotie van condoomgebruik en preventie van de ziekte, maar ondanks de vele inspanningen blijkt dat de boodschap niet voldoende is doorgedrongen bij de bevolking. Daarom willen deze jeugdgroepen via scholen, kerken en andere organisaties binnen de gemeenschap een echte verandering teweeg brengen. Men wil de bevolking actief laten deelnemen en peer educators inzetten om specifiek en doelgericht mensen te informeren. Met een ‘edutainment’ aanpak (een mix tussen educatie en entertainment) wil men de boodschap verspreiden via onder meer jamsessies, talkshows, theater en gespreksgroepen.
In Botswana zijn ongeveer 300.000 volwassenen besmet HIV-virus, dat is bijna een kwart van de volwassen bevolking. De levensverwachting is ook drastisch gedaald door de ziekte. Tijdens de periode 1990-1995 bedroeg die nog vijfenzestig maar is gedaald naar minder dan veertig in de periode 2000-2005.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.