Wie wordt ambassadeur voor Toekomstige Generaties 2011?

De Stichting voor de Toekomstie Generaties reikt op 15 juni haar Grote Prijs uit. Uit alle kandidaten koos een jury van experten vier genomineerden, die nu strijden om Ambassadeur van de Toekomstige Generaties 2011 te worden.

De Grote Prijs voor Toekomstige Generaties heeft als doel om meer zichtbaarheid te geven aan Belgische initiatieven die erin slagen om in hun dagelijkse werking de principes van duurzame ontwikkeling, namelijk economische welvaart, sociaal welzijn, respect voor het milieu en participatief bestuur te integreren.

“De vier uitverkozen initiatieven illustreren perfect dat de welvaart duurzamere vormen kan aannemen en zo economische, ecologische en sociale meerwaarde genereren”, zegt Benoît Derenne, Directeur van de Stichting voor de Toekomstige Generaties. “Aan de ene kant komen mensen samen om hun manier van consumeren aan te passen, of het nu op vlak van voeding of energie is. Aan de andere kant verenigen mensen hun kracht om te vechten tegen sociale uitsluiting, terwijl ze tegelijk rekening houden met het milieu én de economie.”

Tijdens een officiële ceremonie op 15 juni, zal een jury van bekende gezichten (waaronder juryvoorzitter Bernard Mazijn (UGent), David Van Reybrouck (schrijver van de bestseller ‘Congo’) en Corine Boulangier (Journaliste van de RTBF)) een van de vier genomineerden uitroepen tot laureaat van de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties 2011. Ook het publiek kan stemmen op zijn favoriete duurzame initiatief via de website van de Grote Prijs.

Dit zijn de vier genomineerden voor de grote prijs:

ACW Limburg

Veel mensen willen hun huis wel isoleren. Maar het kost zoveel en er komt zoveel papierwerk bij kijken… In Limburg gelden die argumenten niet meer sinds ACW (de Koepel Van Christelijke Werknemersorganisaties) daar startte met samenaankopen van isolatiemateriaal en condensatieketels.

La Ferme Nos Pilifs

La Ferme Nos Pilifs is ontstaan in 1984 als reactie tegen de uitsluiting van mensen met een handicap op de arbeidsmarkt. Of beter, vanuit het verlangen om hen, eenmaal volwassen, de kans te bieden op een waardig en zelfstandig bestaan.

Quelque Chose à Faire

Quelque Chose À Faire is een bouwonderneming die elke dag 22 ploegen en meer dan 60 stagairs aan het werk zet. Niets bijzonders, ware het niet dat de onderneming al dertig jaar lang jongvolwassenen die op straat rondhangen of uit de gevangenis komen vraagt om een stuk plafond te herstellen of ergens te gaan schilderen.

Voedselteams

De voedselcrisissen volgen elkaar in sneltempo op. En dus maken de consumenten zich steeds meer zorgen over de kwaliteit van wat er op hun bord terechtkomt. En dan zijn er nog de eindeloze voedselkilometers, verwarmde serres die CO2 verslinden, hopen verpakkingsafval, … Voedselteams stelt hier sinds 1996 een alternatief model tegenover, dat kleinschalig, duurzaam, lokaal én sociaal is!

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.