Zuid-Korea ziet dan toch af van walvisvangst

Zuid-Korea ziet volgens Australische media af van zijn plannen om opnieuw op walvissen te jagen. Het land zou de internationale storm van kritiek onderschat hebben.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken Bob Carr werd naar eigen zeggen van de Zuid-Koreaanse beslissing op de hoogte gebracht op de Oost-Aziatische top in Cambodja. Carr had er een gesprek met de Koreaanse minister Kim Sung-hwan over de walvisvangst.

Internationale druk

Zuid-Korea had vorige week op de bijeenkomst van de Internationale Walvisvaartcommissie aangekondigd dat het opnieuw walvissen wilde vangen voor zijn kust, naar verluidt voor wetenschappelijk onderzoek, dezelfde reden die Japan geeft voor zijn walvisvangst.

Zuid-Korea geeft geen officiële reden waarom het nu afziet van de vangst. Maar waarnemers vermoeden dat de internationale kritiek op het plan van Zuid-Korea de doorslag gaf. Met name de afkeuring van de Verenigde Staten en Australië, belangrijke handels- en defensiepartners van het land, zouden in Seoel tot zenuwachtigheid geleid hebben.

Ook in het land zelf kwam de regering onder druk. De media namen het plan op de korrel, en in Seoel werd betoogd door milieuverenigingen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.