Zuid-Koreaanse film in de prijzen

De Zuid-Koreaanse film Treeless Mountain van regisseur So-Young Kim heeft de Camera Novaprijs gewonnen op het jaarlijkse Cinema Novo Filmfestival in Brugge.
  • Treeless Mountain Treeless Mountain
De prijs van de jongerenjury, de Amakourouprijs, gaat naar ‘Songs from the southern seas’ van Marat Saralu. De bezoekers van het festival kozen de Zuid-Afrikaanse film ‘Skin’ van regisseur Anthony Fabian als winnaar van de publieksprijs.
‘Treeless Mountain valt op omwille van zijn heel eigenzinnige, persoonlijke visie op een scheiding en een familiale breuk terwijl hij een zeer goede en realistische schets brengt van de flexibiliteit en weerbaarheid van kinderen die leren te overleven door juist hun fantasie te gebruiken’, vindt de jury.
De jury wil ook een speciale vermelding geven aan de film ‘Parque Via’ van de Mexicaanse regisseur Enrique Rivero, omwille van zijn uitgebeende, droge kijk op eenzaamheid en angst voor de buitenwereld via het beklijvende en finaal ontregelende portret van een conciërge en de symboliek van gevangenschap dat uitmondt in een zelfgekozen isolement.
Met de prijzen krijgen filmmakers uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika een platform en krijgen de films een extra duwtje in de rug.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.