Van de dumpster tot de feestdis
Bij elke schakel van de lange weg die voedsel aflegt tot ons bord, worden producten weggegooid of niet geselecteerd voor de markt. MO* gaat mee op stap met skippers die hun feestmaal uit de afvalcontainers van plaatselijke supermarkten halen.
Julie: ‘De feestdagen zijn het summum voor de skipper.’
© Wiepke Boogaerts
Julie: ‘Het is absurd te zien hoeveel eten er in de vuilbak gaat, zeker als je bedenkt dat er dan al veel verloren gegaan is in de voorafgaande keten.’
© Wiepke Boogaerts
Ludwig: ‘Camembert is pas goed als ‘ie uit de skip komt!’
© Wiepke Boogaerts
Jelle: ‘Om te zien of eten nog eetbaar is, is het beter om op je zintuigen af te gaan dan te kijken naar de houdbaarheidsdatum.’
© Wiepke Boogaerts
Jelle: ‘Gek toch dat eten uit een vuilbak halen gelijkgesteld wordt met diefstal en dus strafbaar is?’
© Wiepke Boogaerts
De namen vermeld in dit artikel zijn fictief vanwege het strafbare karakter van dumpster diving, alsook zijn de weergegeven personen om deze reden niet herkenbaar.
Maak MO* mee mogelijk.
Word proMO* net als 2781 andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.
Meer verhalen
-
De Ontwikkelaars
-
Opinie
-
Analyse
-
Opinie
-
Opinie
-
Nieuws