Al Gore hekelt Australisch klimaatbeleid

Voormalig Amerikaans vicepresident en klimaatactivist Al Gore heeft de Australische premier Abbott flink de mantel uitgeveegd over diens klimaatbeleid.

  • CC World Economic Forum Al Gore CC World Economic Forum

“Ik ben geen Australisch burger, en ik wil me niet in jullie politieke debat mengen”, zei Gore in een interview met het Australische Fairfax Media. “Maar ook in de VS hebben we regeringen gehad die de klimaatcrisis ontkenden. En de geschiedenis zal geen genade kennen voor wie de andere kant op keek, nog minder voor wie niets deed om het te voorkomen.”

Australië behoort tot de kleine groep van landen die hun klimaatbeleid flink terugschroeven. Premier Tony Abbott vindt economische groei belangrijker dan klimaatbeleid.

Zijn regering wil de CO2-taks, die in juli 2012 werd ingevoerd, weer afschaffen. De oppositie voert aan dat die taks er net in geslaagd is de Australische uitstoot terug te dringen. De regering blijft ook nadrukkelijk een voorstander van steenkoolcentrales.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.