Irak krijgt nagelnieuwe treinstellen

Na decennia van verwaarlozing en oorlog rijden op de Iraakse spoorwegen voor het eerst weer nieuwe treinstellen. De gloednieuwe treinen van Chinese makelij zullen pendelen tussen Bagdad en de olie- en havenstad Basra.

  • Attribution-NonCommercial License James Gordon De infrastructuur van de Iraqi Republic Railways is in slechte staat. Attribution-NonCommercial License James Gordon

Vorig jaar had Irak nog maar twee passagierstreinen over, en die haalden een maximale snelheid van amper 60 kilometer per uur. Daardoor duurde de trip van 600 kilometer tussen de twee steden langer dan tien uur.

De levering van de nieuwe treinstellen, gebouwd door het Chinese CSR, is dan ook een mijlpaal voor het openbaar vervoer in het land. De treinen bestaan elk uit twee locomotieven en acht wagons, die in totaal 343 passagiers kunnen vervoeren. Ze beschikken over airco en slaapcoupés.

Irak werkt inmiddels hard aan de renovatie en uitbreiding van het openbaar vervoer in het land. Er wordt onder meer onderzocht of een metro mogelijk is in de hoofdstad Bagdad.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.