Boekenbeurs in Transitie

bb2013_affiche_kl_def1

Op 31 oktober gaat de jaarlijkse boekenbeurs weer van start. Dit jaar verschenen er een hele reeks boeken over duurzaamheid en transitie. Om deze trend in de kijker te zetten bij het grote publiek wordt vrijdag 1 november volledig in het teken gesteld van o.a. de groene economie, makers en coöperatie. In de uitnodiging staat_

Duurzaamheid duurt het langst. Toch? Het begint met kleine revoluties die aansturen op trager leven, minder consumptie, schoner en groener leven. Is een groene economie mythe of toekomst? Meng je in het debat op het Auteurspodium. Ook thuis begint de transitie_ leer zelf kleren maken of stamp heerlijke diners uit het allegaartje in je moestuin. Kortom, een dag vol slimme ideeën om anders te gaan leven.

Er staan acht workshops en lezingen gepland. Een kleine selectie uit het aanbod_

Transitie: van utopie tot realiteit

5262166cdbef70.64670902Twee boeken vol inzicht en nieuwe ideeën. ‘De mythe van de groene economie’ zoomt in op heikele kwesties als emissiehandel en duurzaam consumeren. Volgens Anneleen Kenis en Mathias Lievens vraagt de transitie naar een duurzame toekomst meer sociale gelijkheid en democratie. In ‘De nieuwe coöperatie’ verzamelde Walter Lotens interviews met ondernemers in noord en zuid en zoekt hij de polsslag van anders gaan werken.

Van kringloop tot design

kringloopgeluk_isbn_9789043915748_1_1376617688Drie experten maken nieuw uit oud. Van oude kinderboeken maakt Ingrid van Willenswaard vrolijke slingers met een leuke boodschap. In ‘Kringloopgeluk’ vertelt ze hoe je er zelf een vrolijke boel van maakt. Caroline Verbrugghe toont in ‘Fabriek Romantiek’ hoe je met weinig materiaal en slimme ideeën je eigen look en interieur een originele touch geeft.

En minister van Upcycling Evy Puelinckx legt uit hoe je van rommel design kunt maken. Eerder op de dag gaat Puelinckx ook aan de slag  met stapels oude Suske en Wiske-strips. Samen met haar kunnen kinderen knutselen aan een hippe bollamp.

Doe de transitie_ verfrissende ideeën

9789002252587

De planeet staat op zijn kop, maar de tijd waarin we leven biedt ook talloze verfrissende alternatieven! Rik Pinxten verzamelde in ‘Kleine revoluties. Of willen we de barbarij?’ heel wat goeie voorbeelden, van patiëntenverenigingen tot coöperatieven die ‘verticaal boeren’ in oude fabrieken. ‘Groeten uit Transitië’ zet je aan om kleine dingen te veranderen met een groots effect. De auteurs gingen op zoek naar goede en vooral leuke alternatieven voor een aantal van onze meest vervuilende gewoontes. Steven Vromman leidt het gesprek.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.