Paul Einerhand / Unsplash
Opinie

‘Warmer zeewater betekent minder vis, en dat heeft gevolgen voor de voedselzekerheid’

Door de klimaatverandering nemen de visbestanden verder af. Daardoor zullen arme landen minder toegang hebben tot vis, een relatief goedkope bron van gezonde voeding. Een hervorming van de visserij dringt zich op, schrijven biologen Stefanie Colombo en Aaron MacNeil.
Leocadio Sebastian/CCAFS / Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)
Opinie

‘Waarom we de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen niet kunnen behalen zonder te investeren in vrouwen’

In de landen rond de Stille Oceaan wordt het economisch potentieel van vrouwen onderbenut, vindt Kaveh Zahedi van de Economische en Sociale VN-Commissie voor Azië en de Stille Oceaan. Het belemmert een duurzaam herstel na de pandemie en brengt het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelen (sdg’s) in het gedrang. 
Opinie

Een tabaksfabrikant die een basisschool sponsort: in China is het normaal

Een tabaksfabrikant die basisscholen sponsort, is in China een normaal verschijnsel. Een vorm van sociaal verantwoord ondernemen waar vraagtekens bij gezet kunnen worden, zegt Jennifer Fang, onderzoeker aan de Simon Fraser University in Burnaby (Canada).
CC Thong Vo / Unsplash
Opinie

Tabaksindustrie richt pijlen op Aziatische vrouwen

De tabaksindustrie zoekt nieuwe markten en richt zijn pijlen op vrouwen en meisjes in Azië. Regeringen moeten zich daartegen te weer stellen.
QFSE Media (CC BY-SA 3.0)
Opinie

Wat de teloorgang van Angkor onze steden kan leren

De wereldberoemde stad Angkor werd getroffen door een aantal overstromingen die het enorme waternetwerk van de stad overweldigden en vernielden. De val van de grootste stad ter wereld voor de industriële revolutie bevat ook belangrijke lessen voor de huidige steden, schrijft Dan Penny, hoogleraar aan de Universiteit van Sydney.
ILO in Asia and the Pacific (CC BY-NC-ND 2.0)
Opinie

Cambodjaans textiel aan een zijden draadje

Arbeidsters die rechtopstaand in overvolle vrachtwagens naar textielfabrieken gebracht worden. Je ziet het bijna elke dag in Phnom Penh, maar echt wennen doet het nooit. In de fabrieken werken ze zich uit de naad voor een karig loontje dat ze vaak grotendeels opsturen naar huis. Overuren en weekendwerk zijn schering en inslag.  
Mark Fischer BY-SA 2.0
Opinie

Cambodjaanse boerenkoning viert 33ste jaar op de troon

De Cambodjaanse premier Hun Sen, deze maand 33 jaar aan de macht, vergelijkt zichzelf met de 16e-eeuwse Cambodjaanse koning Kan. Volgens de 65-jarige premier was Kan een 'visionair, verlosser en democraat.'
Karl Villanueva CC BY-NC 2.0
Opinie

Cambodjaanse democratie steeds meer onder vuur

In Cambodja probeert de heersende partij van premier Hun Sen op alle manieren een sterke oppositie onmogelijk te maken, terwijl dat net is wat het land nodig heeft, schrijft Caroline Bennett, antropologe aan de Victoria University of Wellington en gespecialiseerd in Cambodjaanse geschiedenis. 
MONUSCO Photos (CC BY-SA 2.0)
Opinie

‘Beste premier, is België de duurzame ontwikkelingsdoelen vergeten?’

Jan Vandemoortele herinnert premier Charles Michel aan de verbintenissen die België vorig jaar aanging in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelen. ‘Uw beloftes waarmaken is heel wat moeilijker dan 3 miljard vinden om de begroting op koers te houden.’

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.