© Maxime Degroote / Broederlijk Delen
Wereldblog

Guatemala in protest om democratie te redden

Meer dan honderd blokkades en tienduizenden mensen op straat. Guatemala is een land in protest, en dat al drie weken lang, getuigt Broederlijk Delen-medewerker Maxime Degroote. Wat is er aan de hand?
© Maxime Degroote / Broederlijk Delen
Wereldblog

Guatemala viert de verkiezingsoverwinning van Movimiento Semilla

Een roes van overwinning heerst in Guatemala nadat Bernardo Arévalo tijdens de tweede ronde verkozen is als nieuwe president. De pogingen van het establishment om de verkiezingen te manipuleren zijn op niets uitgedraaid, schrijft Patricia Verbauwhede van Broederlijk Delen in deze wereldblog.
© Maxime Degroote / Broederlijk Delen
Wereldblog

Onverwachte twist tijdens verkiezingen in Guatemala

Tegen de verwachtingen in mag Bernardo Arévalo van de centrumlinkse partij Semilla naar de tweede ronde van de verkiezingen in Guatemala. Patricia Verbauwhede van Broederlijk Delen geeft in deze blog wat meer duiding bij deze onverwachte wending.
Bron: INREDH
Wereldblog

Waarom mogen Ecuadoranen nu wapens dragen? Vijf vragen en antwoorden

In Ecuador krijgen burgers toelating om wapens te dragen. Wat is precies de aanleiding hiervoor? En hoe wordt dat decreet onthaald? Jana van Braeckel, 11.11.11-medewerker voor de partnerwerking in de Andeslanden, beantwoordt in deze blog enkele vragen over de situatie.
Mídia NINJA (CC BY-NC 2.0)
Wereldblog

De ‘spirit’ van Jair Messias Bolsonaro

De verhoopte overwinning voor Lula in de eerste ronde van de Braziliaanse verkiezingen kwam er niet. Huidig president Bolsonaro, die hoger scoorde dan verwacht, wordt in het zadel gehouden dankzij drie belangrijke machten, weet blogger Luc Vankrunkelsven.
© FOS
Wereldblog

Hoe witter, hoe beter: racisme in Bolivia

Sinds de staatsgreep van eind 2019 is racisme niet langer enkel een sluipend gif in Bolivia. Onderscheid op basis van huidskleur maakt vandaag opnieuw integraal deel uit van het mainstream politieke discours, schrijft FOS-medewerker David Verstockt vanuit het Latijns-Amerikaanse land.
FOS / David Verstockt
Wereldblog

Bolivia stevent af op de perfecte storm

De coronapandemie dwingt regeringen om snel beslissingen te nemen. Maar wat als een land net een staatsgreep meemaakte en er geen legitiem leiderschap is? FOS-medewerker David Verstockt bevindt zich op dit ogenblik in Bolivia en maakt de balans op na zeven weken lockdown.
© Fausto Hernán Gualoto
Wereldblog

Massale sterfte door nalatigheid in Ecuador

Ecuador wordt wel eens “het epicentrum van de coronapandemie in Latijns-Amerika” genoemd. Hoe komt het eigenlijk dat COVID-19 het land zo zwaar treft? Het aantal besmettingen en de sterftecijfers nemen razendsnel toe, maar het fel verzwakte gezondheidssysteem kan de druk niet aan en staat op ontploffen. Waar liep het beleid van pre ...
© Reuters
Wereldblog

Een onzekere toekomst in Nicaragua door COVID-19

Lichtzinnig: zo kan je de manier noemen waarop de Nicaraguaanse overheid omgaat met de dreiging van het nieuwe coronavirus. Nicaragua is allesbehalve voorbereid. En omdat transparantie ontbreekt, krijgen desinformatie en paranoia vrij spel op sociale media. Een verslag van de Nicaraguaanse María Elena Salgado.
© Janneke Nijmeijer
Wereldblog

In beeld: nationale staking brengt 100.000 Colombianen op straat

Op 21 november gingen Colombianen massaal de straat op om te demonstreren tegen de regering van president Duque. Wereldblogger Janneke Nijmeijer was erbij en bracht de staking, die meer dan 100.000 mensen op de been bracht, in beeld.
Louise Willocx
Wereldblog

Nationale staking in Colombia: een nieuwe democratische opstand in Latijns-Amerika?

Vandaag, op 21 november, verwacht de Colombiaanse president Duque een nationale staking die hem en zijn rechts-conservatieve regering aan het wankelen zou kunnen brengen. Wat als een louter sociaal-economische staking begon, is gecumuleerd tot een gigantisch protest vanuit alle hoeken van het land tegen het beleid van president Duque.
© Marijn Sillis
Wereldblog

Protesten in Chili: ‘Of er verandert iets of ze zullen mensen moeten doden’

De protesten in Chili houden aan. Niet alleen in metropolen zoals Santiago en Valparaiso, ook in kleinere steden komen mensen op straat. Zelfs diep in Patagonië, in Puerto Natales. Een verslag.

Pagina's

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.