Al Gore wint Nobelprijs voor vrede

Al Gore, de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat die in 2006 uitpakte met de documentaire ‘An Inconvenient Truth’, en het IPCC, het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering van de Verenigde Naties, winnen de Nobelprijs voor de vrede.
  • liveearth.org liveearth.org
Gore begon een persoonlijke kruistocht rond de klimaatproblematiek nadat hij na acht jaar vice-presidentschap onder Bill Clinton het onderspit had gedolven tegen George W. Bush bij de presidentsverkiezingen van 2000.
Op 7 juli van dit jaar beklommen in zeven continenten meer dan 150 topmuzikanten het podium om te zingen voor een schonere wereld. Het initiatief van Live Earth kwam onder meer van Al Gore.
Het IPCC is een groep van 600 wetenschappers uit verschillende disciplines die op basis van bestaande wetenschappelijke literatuur de ernst en de gevolgen van de te verwachten klimaatverandering inschatten.
Het Nobelprijscomité zegt de prijs aan Gore en het IPCC toe te kennen om het bewustzijn rond de bedreigingen van de klimaatverandering te stimuleren.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.