Campagne 'Waardig werk' van start

Een brede coalitie van ngo’s en vakbonden hebben vandaag de campagne ‘Waardig Werk’ op gang geschoten. De organisaties zullen gedurende twee jaar samen actie voeren voor waardig werk: dé hefboom om mensen uit armoede te tillen en de eerste millenniumdoelstelling te realiseren.
  • Dieter Telemans Met een reuze gereedschapskist op het Schumanplein onderstreepte de coalitie de baseline van de campagne: ?Werknemers zijn geen gereedschap!? Dieter Telemans
Daarvoor sloegen de vakbondskoepels ACV-CSC,  ABVV-FGTB en ACLVB-CGSLB de handen in elkaar met de Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging 11.11.11, fos-Socialistische Solidariteit, Oxfam-Solidariteit, Wereldsolidariteit en de Franstalige koepel CNCD-11.11.11.
Met de campagne willen ze erop hameren dat werknemers mensen zijn die overal recht hebben op een waardig loon en goede arbeidsomstandigheden. Vandaag de dag hebben nog miljoenen mensen een voltijdse baan waarmee ze minder dan 2 dollar (1,5 euro) per dag verdienen.
De coalitie ‘Waardig Werk’ wil het publiek ook bewustmaken van het belang van waardig werk voor iedereen. Waardig werk moet een plaats krijgen in de millenniumdoelstellingen, in het beleid van de internationale instellingen, in de praktijk van bedrijven en in het Belgische beleid. De financiële crisis vandaag toont aan dat meer regulering en controle op kapitaal, economie en arbeid noodzakelijk is.

Petitie


Naar aanleiding van de eerste internationale dag voor Waardig Werk heeft de internationale campagne ‘Decent work, decent life’ haar eisen voorgesteld aan Europa. Margot Wallström, vice-voorzitter van de Europese Commissie kwam na de Belgische actie de Internationale petitie voor Waardig Werk ondertekenen.
De Belgische campagne sluit nauw aan bij de internationale campagne. Ze krijgt haar eerste luik in de najaarscampagne van 11.11.11 met originele acties in talloze organisaties in heel het land. In mei 2009 kent de campagne een tweede hoogtepunt met acties in veel Belgische bedrijven.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.