Colombiaanse president in lastig parket

De Colombiaanse regering heeft sinds begin deze week een nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, met name Fernando Araújo. Die nieuwe benoeming kwam er enkele uren nadat Consuelo Araújo (die geen familie is van de nieuwe minister) ontslag had genomen toen aan het licht kwam dat haar broer, senator Alvaro Araújo, was aangehouden omwille van zijn nauwe banden met de uiterst rechtse paramilitairen.
Acht parlementsleden zitten al een gevangenisstraf omwille van hun banden met de paramilitairen. Volgens het opperste gerechtshof rusten er ook verdenkingen op haar vader en haar neef, gouverneur van het departement Cesar, voor betrokkenheid bij misdaden van de AUC-paramilitairen.
De Colombiaanse journalist en schrijver Hernando Calvo Ospina verklaart die arrestaties door het feit dat de VS wel erg verveeld zitten met de betrokkenheid van hun beschermeling president Uribe bij de paramilitairen en de wreedheden waarvoor die verantwoordelijk zijn. Calvo Ospina stelt dat in een interview voor TeleSur.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.