Game-consoles zijn ware energievreters

Populaire game-consoles zoals de Xbox, Playstation of Wii zijn echte energievreters, zo blijkt uit onderzoek van de Natural Resources Defense Council en Ecos Consulting. Het energieverbruik van alle consoles in de VS staat gelijk aan dat van en grote stad als San Diego.
De consoles bevatten krachtige computerchips die heel wat energie nodig hebben. Volgens de NRDC en Ecos Consulting verbruikt de Playstation 3 van Sony bij actief gebruik gemiddeld 150 Watt en de Xbox 360 van Microsoft ongeveer 119 Watt. De Nintendo Wii vormt de uitzondering met amper 16 Watt in actieve stand.
Het verbruik in actieve modus vormt echter niet het grootste probleem. De consoles gebruiken vooral veel stroom omdat ze vaak aan blijven staan als ze niet gebruikt worden. De onderzoekers berekenden dat het energieverbruik van de gameconsoles in slaapstand oploopt tot één miljard dollar aan elektriciteit per jaar.
De NRDC schat dat de helft van de gebruikers zijn of haar console aan laat staan na het spelen, waardoor 11 miljard kilowattuur aan elektriciteit verloren gaat. Mocht de gemiddelde gebruiker de console consequent uitzetten, dan zou dat een besparing van rond de honderd dollar opleveren op de jaarlijkse energiefactuur.
De NRDC roept de fabrikanten van de consoles dan ook op om werk te maken van energiebesparende technologie in nieuwe consoles, die de toestellen automatisch uitschakelt als ze een tijdlang ongebruikt blijven.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.