Greenpeace steunt moratorium op ontbossing

Greenpeace waarschuwt bedrijven uit de palmoliesector voor de zware financiële schade die zij in de toekomst zouden kunnen oplopen.
In het Greenpeace-rapport The Hidden Carbon Liability of Indonesian Palmoil wordt een risicoanalyse gemaakt die bedrijven en investeerders aanzet tot duurzaam ondernemen.  ‘Er zijn nog te veel bedrijven die werken met palmolieleveranciers die betrokken zijn bij de vernietiging van bossen in Indonesië. In de veronderstelling dat bedrijven in de toekomst milieulasten moeten betalen voor hun CO2-uitstoot, kan dit zware financiële risico’s met zich meebrengen. Enerzijds zullen de bedrijven financieel aansprakelijk gesteld worden voor de uitstoot, anderzijds zal hun imago een flinke deuk krijgen. Investeerders zullen immers niet snel investeren in ‘vuile’ bedrijven’, zegt Karen Janssens van Greenpeace. 
Unilever, de grootste verbruiker van palmolie ter wereld, deed op 1 mei een oproep voor een moratorium dat de vernietiging van regenwoud voor de groeiende palmolie-industrie in Indonesië moet stoppen. Twintig percent van alle CO2-uitstoot wereldwijd wordt immers veroorzaakt door ontbossing en de verwoesting van veenlanden. Unilever belooft tegen 2015 enkel nog duurzaam geproduceerde olie te gebruiken voor zijn producten.
Greenpeace hoopt met het nieuwe rapport -dat de bedrijfsrisico’s van palmoliegebruik becijfert- andere bedrijven aan te moedigen Unilevers voorbeeld te volgen.
Het volledige rapport vindt u hier: http://www.greenpeace.org/belgium/nl/press/reports

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.