Liga voor Mensenrechten naar Raad van State

De Liga voor Mensenrechten trekt naar de Raad van State nadat de minister van Cultuur, Joke Schauvliege, halfweg 2009 besliste om de Liga niet meer te erkennen als sociaal-culturele beweging. Daardoor verloor de organisatie haar subsidies.
De Liga voor Mensenrechten werd in 2005 erkend als sociaal-culturele beweging. Hierdoor ontving ze voor 6 jaar het minimumbedrag aan subsidie van het ministerie van Cultuur. Minister Schauvliege besliste dat de Liga voor de volgende beleidsperiode (2011-2015) geen aanspraak meer maakt op deze subsidie. Ze negeert daarbij een positief advies van de Beroepscommissie.

Werkingsmiddelen en loonsubsidies kwijt


De mensenrechtenorganisatie verliest daardoor niet alleen al haar werkingsmiddelen, maar ook de loonsubsidie die enkel aan gesubsidieerde verenigingen toegekend wordt. Daardoor komt het voortbestaan van de organisatie in het gedrang. ‘Ook onze waardevolle maatschappelijke functie dreigt te verdwijnen: opkomen voor mensenrechten in Vlaanderen’, zegt de Liga.

Laatste beroepsmogelijkheid


De Liga stapt naar de Raad van State om de beslissing van de minister aan te vechten. Het is een laatste formele mogelijkheid om in beroep te gaan. De Liga is ervan overtuigd dat de beslissing niet voldoende gemotiveerd is.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.