Morales tussen woord en daad

Franklin Pareja, hoofddocent Politieke Wetenschappen aan de Universidad Mayor de San Andres, maakt in een interview met wereldblogger Frederik Van Buyten de balans op van de belangrijkste politieke gebeurtenissen tijdens de eerste twee regeringsjaren van Evo Morales en zijn MAS-partij (Movimiento Al Socialismo).
In december 2007 werd, met vier maanden vertraging en in afwezigheid van de oppositie, ondermeer een nieuwe grondwet goedgekeurd in Bolivia. ‘In een land dat grote verschillen kent met betrekking tot rijkdom, macht, uitsluiting en kansen zal het zeer moeilijk zijn een akkoord te bereiken’, zegt Pareja daarover.
Het land kende verder ook een nieuwe landhervormingswet, nationalisaties en de autonomie-eis van het oosten van het land. ‘De  huidige situatie in Bolivia zorgt voor een collectieve demotivatie en moedeloosheid. Het is belangrijk dat zowel de oppositie als de regering in staat zijn tot een akkoord te komen’, zegt Pareja in het interview.

Lees het volledig interview met Franklin Pareja op het Wereldlbog van MO.be.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.