Steden Second Life onder water

Londen, Amsterdam, Ibiza en Tokio zijn afgelopen woensdag enkele uren onder water gelopen in Second Life, de virtuele wereld waarin spelers een tweede leven kunnen leiden. Daarmee wilde de organisatie “Adventure Ecology” de aandacht vestigen op de gevolgen van de opwarming van de aarde.
Volgens het weblog Second Life Insider hebben de deelnemers of avatars van het spel de actie goed onthaald, en hebben ze ook met avatars van Adventure Ecology gesproken over de gevaren van de klimaatverandering. “Maar natuurlijk is de actie in geen enkel opzicht te vergelijken met een echte overstroming, waarbij mensen niet simpelweg boven het water kunnen vliegen, hun bezittingen niet kunnen wegklikken en hun huizen niet op een paar uur tijd hersteld hebben”, schrijft Akela Talamasca op zijn weblog.
“Onze boodschap was dat je een tweede leven mag hebben, maar dat je dat leven moet compenseren in het echte leven”, zegt David de Rothschild van Adventure Ecology aan National Geographic. De Rothschild verwijst daarmee naar de ecologische voetafdruk van de avatars in het spel.
Om Second Life draaiende te houden, heeft Linden Lab (het bedrijf achter de virtuele wereld) maar liefst 4.000 servers staan. Daar komen nog de pc’s bij van elke individuele speler van Second Life. Op elk moment van de dag zijn er minstens 20.000 tot 25.000 van die bewoners online aanwezig in Second Life. Uit berekeningen blijkt dat elke avatar daardoor evenveel energie verbruikt als een gemiddelde inwoner van Brazilië.
De overstromingen waren technisch gezien geen makkie: iedere avatar heeft zijn eigen stukje grond in Second Life waar alleen hij de controle over heeft en waar niemand iets kan aan aanpassen. Daarom heeft Adventure Ecology samengewerkt met het marketingbureau Ogilvy en Anse Chung, de grootste vastgoedmagnaat van Second Life die grote stukken grond bezit in de virtuele wereld.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.