VN lanceren videospel voor virtuele voedselhulp

Je zit in een vliegtuig boven het fictieve eiland Sheylan. De levens van vele duizenden uitgehongerde mensen liggen in jouw handen. Dat is het concept van een nieuw videospel dat het Wereldvoedselprogramma van de VN gisteren (donderdag) op de markt bracht.


Je trekt scherp op en dan drop je de voedselpakketten. Plots zit je achter het stuur van een truck die zich een weg door de modder baant. Stop! Er staan rebellen op de weg. Ze zijn gewapend, en je moet met hen onderhandelen om je doel te bereiken. Wie de missie met succes volbrengt en het voedsel tot bij de uitgehongerde mensen krijgt, kan de andere spelers verslaan.

‘Food Force’ is bedoeld voor kinderen van acht tot dertien. Het Wereldvoedselprogramma lanceerde het gisteren (donderdag) op de internationale kinderboekenbeurs in Bologna.

“Het videospel kan in technologisch opzicht tippen aan de modernste videogames en zal dus ook ervaren gamers kunnen bekoren”, zegt Greg Barrow van het WFP. In dit spel moet je mensen redden in plaats van ze, zoals meer gebruikelijk, neer te knallen.

“Er zijn zoveel ouders die klagen over het bloed en het gratuit geweld van videogames.’Food Force’ is een goed alternatief voor thuis of in de klas, zegt Neil Gallagher , communicatiedirecteur van het WFP.

Het spel is gratis van het internet te plukken. Wie bedreven is in Food Force kan ook on line tegen ervaren tegenstanders spelen. De VN hopen dat leraars het spel zullen gebruiken om het thema voedselveiligheid te behandelen in de klas. Er hoort een gratis een lessenpakket bij het pel, simpel te downloaden op .

Op de website zijn ook beelden uit het echte leven te zien. “Kinderen in rijke landen weten niet wat het is om naar bed te gaan met honger. We hopen dat Food Force hen een paar dingen zal bijleren”, zegt Gallagher. “Ondervoeding doodt nog altijd mensen dan aids, malaria en tbc samen.” (MM)

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.