Zuid-Afrika heeft smaak van wereldkampioenschappen te pakken (*)

Zuid-Afrika organiseert volgend jaar nog een wereldkampioenschap. In Kimberley, een stad in de provincie Noord-Kaap, vindt dan de Maloof Money Worldcup plaats. Het is de allereerste manche van het wereldkampioenschap skateboarden op Afrikaanse bodem.
De Maloof Money Cup is een twee jaar oude Amerikaanse skateboardwedstrijd die vooral bekend staat om zijn enorme prijzenpot. Met 450.000 dollar (364.000 euro) beschikt het evenement over de grootste prijzenpot van alle skateboardtoernooien. Het toernooi werd twee jaar geleden in het leven geroepen door de broers Gavin en Joe Maloof. Beiden zijn erfgenamen van een familie die ook de NBA basketbalploeg Sacramento Kings en het Palms hotel en casino in Las Vegas bezit. Na twee jaar op Amerikaanse bodem gaan de broers met de Maloof Money Worldcup internationaal.

Ontspanning


De toeristische dienst van de Zuid-Afrikaanse provincie Noord-Kaap is gastheer van het evenement. De provincie hoopt dat het kampioenschap de Zuid-Afrikaanse jeugd ook aan het skateboarden zet. “Het skatepark en de vert ramp die worden gebouwd voor het kampioenschap, zullen blijven staan na het toernooi. Ze worden ons geschonken door de organisatie”, verklaarde provinciepremier Hazel Jenkins tegenover de Zuid-Afrikaanse nieuwsdienst BuaNews. “We willen de drempel tot skateboarden zo laag mogelijk maken en jongeren de kans bieden om zich op een goedkope en gezonde manier te vermaken.”

Trekpleister


In Zuid-Afrika krijgen vooral de provincies KwaZulu-Natal en Gauteng veel toeristen over de vloer. Met evenementen als de Maloof Money Worldcup wil de regering van Noord-Kaap ook van haar provincie een toeristische trekpleister maken. Noord-Kaap speelt ook De Aer uit, een locatie voor paragliders van wereldniveau,  en Boemansgat, een diepe zoetwatergrot waar elk jaar duikrecords worden gebroken.


(*) Dit is een bijdrage in een reeks van berichten naar aanleiding van het WK voetbal in Zuid-Afrika. De reeks loopt tot 4 juni, een week voor het begin van het toernooi.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.